egy szabadúszó története

Suvahe

Suvahe

Szépsége deleje: új karc az arcon

2015. április 25. - Suvahe

Szaladó idő nem ráncok gyűlésével, vagy javak gyűjtésével gázol át rajtunk. Szaladó idő az, ha az órák szeretteinktől távol herdálódnak.


És nem emlékszik már gyermeke csecsemőkorára. Első mosolyára, vagy a szorításra, ahogyan a baba tenyere marokra zárta az anyja ujját. A meghitt nyugalomnak csupán egy-egy pillanatát tudják idézni emlékei. Viszont élesen élnek benne a fáradhatatlan hetek, amikor a gyermek járókáját vasalódeszka, konyhapult, íróasztal közelébe tette, munkái során látni s hallani a porontyot. És pontosan emlékszik a derékzsábára. Négy napig négykézlábra kényszerülten, mint kutya cipelte a kisdedet járókától kádig, ágyig s vissza. Nagymama táviratozott: ejha...

Összeírta az anya a tervet: manilai szomszédnak kopogni, ha nagy baj van, tárcsázni a helyi hivatalos szervet és bízni, az angol S.O.S-t valaki érti.

És nem zavarja anyai szieszta a délutáni bébialvást – a nő feje nyelvkönyvre hajolván – jöhet még két kávé, most csak cseh nyelven = teď právě...

Újabb új vesződség, új karc az arcon, ez szépsége deleje, lila gőze van, nincs pardon.

Faggatta magát, mit hogyan kell csinálni.

De MOST már húzhatja testét-lelkét bármi.

Mert bizisten végigcsinálja

És ha nem?

Lazán csak kihányja.

És csodás világán érzett kínjában vághat hátán fát csürhe bandája, tudni egyedül ő tudja, mit kit hol hagyott magára...

Szaladó idő. Szemeinkben pára.

img_20210707_095049.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://suvahe.blog.hu/api/trackback/id/tr537398088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása