egy szabadúszó története

Suvahe

Suvahe

Akarsz használt koporsót látni?

2021. szeptember 13. - Suvahe

Európa egyik legrégebbije és legtovább használtja. Küllemét háború és vandálok változtatták, 1962 óta nem tölti be szerepét, de a Szépítő Egyesület rendben tartja. 

Kasza általi halált halt fűszőnyegen imádkoznak talpaim. Több hektárnyi békesség az őszelő meleg, délutáni fényein. Magához húz egy homokkő oszlop koszlottsága, utat adok a futónak, sokadik kört teszi a keshedt kövek és kiszolgált márványok futtatta ösvényeken. 

Számokra ragadt az idő nyelve, nem látni az ember korát. Oly rövid az élte, előtte állok, szétporladó szívéből fa nő,  történt talán kétszáz éve. 

S a férfi, kit a messzeség tisztító munkásnak mutatott, pár méterről szabadidővé fajul. Egy néhai jeles tisztségviselő keresztjére dől bringája, s tulaja a sírlapon keresztrejtvényt magol. 

Szent Márton temetője hallgat. Sziesztázó macskák házőrzik a lelkeket.

- Akarsz használt koporsót látni? - kiált a Tetovált Gépész, tekintete roggyant kriptakő mögé hatol.

- Ne bomolj - mondom -, én ide igazat keresni jöttem, legjobb nézőpont a csend és a kor...

img_20210913_164138.jpg

Sziesztázó macskák házőrzik a lelkeket

A bejegyzés trackback címe:

https://suvahe.blog.hu/api/trackback/id/tr2516687880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása